Bucuria primăvăratecă a inimii

DSCN4991

Primăvara nu lasă loc de regrete, eşecuri, resentimente, pierderi, dezamăgiri.
E timp doar pentru înflorit.

E primăvară. Soarele jucăuş începe să îşi facă tot mai mult curaj. Verdele crud şi timid colorează pământul. Copacii înmuguresc. Florile ne înmiresmează simţurile. Ghiocei, toporași, narcise, lăcrămioare, lalele. Totul se trezeşte la viaţă. Veselie, forţă, vioiciune. Simfonie de culori. Prospeţime, bucurie, răbdare.

Odată cu primăvara înflorim şi noi sufleteşte. Noi provocări, noi dorințe, noi aşteptări. Trecuţi prin viroze sau astenii, ori nu, cu toţii zâmbim la căldura oferită de anotimpul învierii. Suntem chemaţi să fim mai buni, mai frumoşi, mai iertători, mai iubitori. Primăvara nu lasă loc de regrete, eşecuri, resentimente, pierderi, dezamăgiri. E timp doar pentru înflorit. Inima există pentru iubire şi nu pentru orgolii, răutăţi şi lucruri mici. Să preţuim pe cei ce ne-au fost alături în iarna vieţii şi au rămas mereu aproape înfrumuseţându-ne viaţa.

Căutăm noi începuturi, fabricate din momente mici, încântătoare. Să îndrăznim să zâmbim, să fim fericiţi şi mulţumiţi. Să ne îndreptăm privirea nu în jos cu deznădejde, nu în sus cu mândrie, nu la stânga sau la dreapta pentru comparaţii şi frustrări, ci spre Lumină, spre Hristos. Florile îşi desfac petalele spre lumină. Priveşte cerul! Reverie!

Eşti un boboc de floare ce se deschide primăvăratic: o îmbrăţişare caldă, un zâmbet viu, o privire blândă, un compliment sincer. A fi bogat nu înseamnă cât de mult ai, ci cât de mult dăruiești.

Nu încetați să visați! Speranța e îngerul care zboară mereu în preajma voastră. Deschideţi ochii sufletului, iertaţi precum copiii şi iubiţi fără condiţionări. Lăsaţi primăvara să vă cuprindă şi surprindă!

Hrisostom Filipescu

15 păreri la “Bucuria primăvăratecă a inimii

 1. Astazi,in loc de zambiluta,albastrea sau ghiocel,i-am oferit spre „incantare” parintelui Ioanichie de la Tarnita o carte splendida „Putine cuvinte,multa iubire” s-a bucurat enorm,abia astept o noua revedere ptr.a comenta „darul”. Sarut mana drag parinte!

  Apreciază

 2. . Hai sa zambim sa se faca primavara, sa nu mai fim lipsiti de chef pentru ca dam voie mintii sa jefuiasca inima de bucuria de a respira aerul inmiresmat al primaverii, sa uitam de tot ceea ce ne tine legati de pamant si sa sarbatorim aripile care ne pot purta dincolo de frigul iernii in tinutul de lumina si tihna al primaverii launtrice!
  MARIA.V.

  Apreciază

 3. Doamne ajuta!Da,primavara in inimi,in priviri si multa bucurie ! Pe langa bucuriile mele duhovnicesti am avut bucuria de a achizitiona cartea d-voastra ,,Putine cuvinte,multa iubire,, ! Ma bucur mult ca v-am intalnit  ,imi dati o stare de bine,de incredere,Dumnezeu sa-si reverse din belsug harul Sau asupra d-voastra si sa-l impartasiti si altora.

  Apreciază

 4. Harul lui Dumnezeu sa fie cu dumneavoastra si cu obstea intreaga,pentru ca ne binecuvintati cu Cuvintul prin scrieri. Va mulţumesc din tot sufletul pentru aceste fericite daruri şi ne rugăm să ne dati ajutor să rămânem mereu în ascultarea smerită.Cu plecaciune,MARIA.V.

  Apreciază

 5. Inimile si sufletele tuturor sa fie pline de tineretea si frumusetea primaverii,de lumina si verde crud.Pentru toata lumea ganduri bune si sanatate.Va multumesc parinte pentru cuvintele frumoase si pline de adevar pe care ni le impartasiti.Doamne ajuta.

  Apreciază

 6. As vrea
  sa pot culege timpul in manusa
  si sa-l arunc in lume primavara…
  cand florile, grabite sa-nfloreasca,
  vor izbucni in muguri durerosi,
  cand noi, grabiti sa iubim,
  vom visa viitorul pierdut in timp,
  vom simti in clipe vesnicia din noi,
  vom incerca sa fim luminosi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s