Tiptil, suflet de copil

20140507_162729

Fericirea nu se atinge cu vârful degetelor, ci cu vârful inimii.

Muzică de catifea. M-am visat copil agățat cu mâinile de cer. Mi-e dor de tine de fiecare dată când taci!… Uneori plâng cu tine în brațe, căutându-te, căutându-mă. Alteori râd și sunt plin de voie bună trăind povești nepovestite. Numai tu poți să aștepți și să arunci din piept săgeți spre soare. Te mângâi ca pe un bebeluș interior. Plăcut la vedere, dulce la gust și frumos de rostit. Mireasmă, zâmbet curat. Imaginea paradisului. Când sufletul îți este căzut la pământ, prinde-te de copilărie. Privește în ochii unui copil și vei gusta seninul vieții. Bucuria de a fi.

Am redescoperit vocația de a surprinde copilul interior. Ascult acel glas. Dans între trecut și prezent. Visez cu gândire magică aidoma unui copil. Intru adeseori în grădina copilăriei și culeg cu inima florile gingășiei, ale inocenței şi bucuriei pure. Pozne dulci aduse de povești scuturate din nori. Perioadă când prindem stelele de pe cer și le așezăm în sân pentru zile ploioase când ne vor surprinde și cuprinde. Ușoară și nemuritoare, copilăria este ghemotocul pe care îl învârtim în momentele noastre intime. Țopăie, zboară, mereu trează, ea ne dă putere de a păși mai departe. Bucuria de a fi împreună este mai mare decât dorinţa individului de a avea dreptate.

Există uneori priviri de copil care te duc atât de departe cu amintirea, încât este imposibil să rămâi fără răspuns la întrebarea pusă. Gândește, hotărăște și acționează! Fiecare întrebare poate deveni un joc, fiecare decizie luată te va putea învăța să te cunoști, să te înțelegi. Fericirea de a împărtăși cu ceilalți este bunul suprem al omenirii. Fericirea nu se atinge cu vârful degetelor, ci cu vârful inimii.

Adunăm mierea din florile copilăriei și învățăm că nu suntem singuri în probleme și întotdeauna există o soluție să le depășim. Ne sperie necunoscutul și credem că nu mai este nimeni pe cărare în pădurea vieții. Dar au mai trecut și vor mai trece suflete pe acolo. Fragi, mure și zmeură așteaptă să fie gustate. Nu-ți fie frică de bau-bau!

Copilăria este o sfântă sărbătoare, o icoană a sufletului. Lăudați-vă copii și încurajați-i! Vor ține minte toată viața gândul bun. Vedeți valoarea, apreciați, nu căutați nodul din papură. După ani și ani mă voi întoarce, te vei întoarce în anii de aur. Suspans, aventură. Ploaie de vară. Copilăria vorbește… Bucurie și speranță. Zâmbește copilule de altă vârstă!

La mulți ani copilărie! La mulți ani, suflet de copil!

ieromonah Hrisostom Filipescu

4 păreri la “Tiptil, suflet de copil

 1. Multumiri fie aduse celui de sus…un mesaj frumos si binecuvintat…
  Dragă Doamne-Doamne, din sufletul meu de copil vreau să-ți mulțumesc pentru grija pe care mi-o porți în această aventură numită viață! Azi m/ai purtat in lumea basmelor ce au fost imprimate pe hirtie
  Cineva m-a intrebat care e culoarea ta care te bucură?…răspunsul meau a fost culoarea galbenă.Galbenul este astfel o culoare a bucurie chiar si pe o zi de gri….aceste flori date în grădina mea furnizeaza stropi de soare.
  Nimeni nu poate fi supărat atunci cînd se uită la aceste flori…pentru-ca ele oferă stropi de soare pentru sufletul meu si poate si pentru al tau…Coloseni 1:16

  Apreciază

 2. Frumos!De 36 de ani modelez suflete de copii ,iar sufletul meu e mereu cu ei,  acum, si cu nepotelul meu de 3 ani Multumesc pentru tot ce scrieti! Hristos a inviat!

  Apreciază

 3. Sunteti un inger pe pamant, care ne mangaie sufletele cu minunatele cuvinte. Este superb , divin ceea ce scrieti. Multumim lui Doamne pt ingerii lui printre noi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s