Hai să vorbim despre frumos!

20140607_134901

Numai iubirea îl apropie pe om de Dumnezeu.

Natura pictează pentru noi. Ziua bună se cunoaște după zâmbetul de dimineață. Fiecare zi este un dar, o binecuvântare pentru a întâlni oameni cu experiențe noi, pentru a înfăptui lucruri minunate, pentru a simți și trăi frumosul. Orice zi, loc, moment, fiinţă contează. Este important ce va fi, nu ce a fost! Idei, fapte, strigăte, doruri, vise, toate se transformă. Indiferent ce, când, cum.

Dorim concordia între oameni. Buna dispoziție și umorul ne fac să mai ieșim din supărările de orice fel. Ne vorbim, dar nu ne simţim. Diferite experiențe de diferite facturi. Florile zâmbesc chiar și în întuneric. Stârnim furtuni si apoi ne supărăm că plouă. Viaţa ne învaţă să ne asumăm alegerile de orice fel. Avem sau nu proprietatea cuvintelor când le scoatem la lumină? Sunt vii sau ofilite? Curaj sau ruşine? „Poate”, „dacă”, „trebuie”, sunt cuvinte încărcate de frică. Frica ucide iubirea, alungă liniştea, naşte dezastre. Vorbele pline de vorbe nu ating inimile… Aroma cuvintelor poartă parfumul inimii sau mirosul minții. Scrisul este condamnarea la nemurire, iar uneori poezia devine rugăciunea inimii. Simt, simți simţim.

Amintirile sunt popasuri binecuvântate pentru veșnicie. Gândurile, rugăciunile, inima, brațele, sentimentele, privirile calde ale cuiva sunt cele mai frumoase locuri din lumea aceasta. Naturalețea și gingășia oamenilor este dată de sufletele lor. Numai iubirea îl apropie pe om de Dumnezeu. Măsura iubirii oferă calitatea, pofta vieții. Icoana propune un dialog interior al inimilor. Icoana din inima ta contemplă icoana din inima mea. Ne sărutăm icoanele sufletelor unul altuia şi lăcrimăm de minunea, de fericirea de a fi. Pace întru netrecătoare pomenire.

Îţi ascunzi sufletul printre flori. Nu te mai căuta departe. Ești foarte aproape. Îndemn la simplitate. Unele lucruri nu se explică. Tăcere… Cerul nu minte. Bucurie sfântă în lumina din inimi!

Și cum mai e la tine-n suflet?

ieromonah Hrisostom Filipescu

11 păreri la “Hai să vorbim despre frumos!

  1. Ce frumos! Multumesc…

    Diana  

    __________________________________________ * Haz que tu luz brille…

    El Viernes 13 de junio de 2014 14:07, Hrisostom Filipescu escribió:

    WordPress.com Hrisostom Filipescu posted: ” Natura pictează pentru noi. Ziua bună se cunoaște după zâmbetul de dimineață. Fiecare zi este un dar, o binecuvântare pentru a întâlni oameni cu experiențe noi, pentru a înfăptui lucruri minunate, pentru a simți și trăi frumosul. Orice zi, loc, moment, „

    Apreciază

  2. La mine in suflet,este INTUNERIC/LUMINA; TRISTETE/BUCURIE;NOSTALGIE/SPERANTA;
    IARNA/PRIMAVARA.
    Amintirile sunt popasuri binecuvântate pentru veșnicie.
    O Doamne,cata dreptate aveti parinte.Cand am vazut aceste flori mi-am amintit de o aniversare a mea.Faceam 20 de ani si invitasem prieteni si colegi,printre care si un baiat de care (deh,la varsta aceea era firesc)eram indragostita – el nu stia,doar inima mea framanta de emotii.
    Au venit toti cu flori f.frumoase,scumpe,cadouri,numai el nu venea.Si intr-un tarziu,apare si EL cu un buchetel de margarete si flori din acestea(nici acum nu stiu cum se numesc).Mie mi-au placut f.mult (si imi plac si astazi)dar toti ceilalti au ras de el „De la ce taraba le-ai cumparat mai Traiane?”La care el,rusinat a lasat capul in jos scuzandu-se ca nu a mai gasit nici-o florarie deschisa.Atunci eu am sarit ca arsa luiandu-i partea ” daca vreti sa stiti,acestea sunt florile mele preferate si tb.sa recunoasteti ca sunt cele mai deosebite”.Atunci,el a ridicat capul spre mine parca multumindu-mi si le spuse celorlalti „gingasia la gingasie trage”
    O Doamne,ce multi ani au trecut de atunci si ce viata intortocheata am avut – si eu si el – unul pe un drum altul pe alt drum – unul mai spinos decat altul.
    Dar de fiecare data cand vad pe undeva aceste flori – ale dragostei,ale iubirii – imi indrept ochii catre cer- multumindu-i ca mi-a dat ocazia sa stiu ce este iubirea adevarata – fie ea chiar si doar de o parte – si sa ma rog sa imi intareasca dragostea de acum incolo de Dumnezeu si cele sfinte.
    Sarut mana parinte, astazi ma-ti facut din nou sa simt ce este INTUNERICUL/LUMINA; TRISTETEA/BUCURIA ; NOSTALGIA/SPERANTA.
    Speranta de mai bine,de mai frumos,de bucurii implinite (VOI FI BUNICA – nimic nu egaleaza cu bucuria de a tine un prunc in brate – mai ales cand este al tau-)

    Apreciat de 1 persoană

  3. Asa e : „Este important ce va fi, nu ce a fost.”
    Si, da : „Frica ucide iubirea” si chiar naste dezastre…
    Dar, cum spune baietelul meu de 7 ani : „Raul nu are putere. Nu uita ca singura fortareata de neatins este iubirea.”
    Iubim si suntem binecuvantati sa va citim aceste cuvinte, care ne misca pana in cel mai profund ungher al sufletului….
    Cu recunostinta si o lacrima in coltul ochiului, fericit, dar si trist… Avem nevoie de multa iubire si noi suntem primii care trebuie sa intelegem ca noi suntem cei ce o generam sau o tinem legata in lanturi, chinuita…

    Apreciază

  4. BINECUVANTATI,PARINTE ,la mine in suflet este numai lumina,dragoste si bucurie,mai ales dupa ce am facut pelerinajul in GRECIA,la sfintii lui DUMNEZEU,celui viu.Dragostea nu intra in sabloanele ratiunii.asa este si dragostea lui Dumnezeu,ea depaseseste ratiunea oamenilor.si sunt multe lucruri care sa le vorbim frumos,,,Multumesc,Parinte,ca existati si-mi dati aripi duhovnicesti prin scrierile dumneavoastra,atat de patrunzatoare in suflet,Pacatoasa,MARIA.V.

    Apreciază

  5. Sărut mâna, cu Mulţumire şi Bucurie!
    În inima mea simt Nădejde, Recunoştinţă înaintea lui Dumnezeu pentru tot ce vine şi pleacă. Cred că în cel mai mic amănunt există un sens, chiar şi unde acesta e ascuns… CRED în momentul în care mi se va descoperi. Cum s-ar spune, merg pe mâna lui Hristos, stie El mai bine.
    Vă mulţumim pentru aceste raze de Lumină Lină, esenţă de Viaţă!
    Cu recunoştinţă….

    Apreciază

  6. Cuvintele acestea le cântă multe suflete. Acest cântec, pe care-l aud acum şi aici, îmi mângâie inima sufletului. Ce frumos a făcut Dumnezeu pe om!

    Apreciază

  7. Deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru clipe minunate, cât o viaţă petrecute printre slovele minunate care mi-au bucurat sufletul şi spiritul!
    Mulţumesc mult pentru minunatele momente când atât de mulţi români ne-am simţit apropiaţi pentru ideea de Iubire, Lumină, Armonie, Pace şi Împăcare, aşa cum nici nu ştiu câţi dintre contemporanii noştri au reuşit s-o facă!
    Nu în ultimul rând aceste rânduri vor restabili adevărul la locul care i se cuvine de fapt în sensul că cititorii care s-au înălţat spiritual citind vorbele de duh al Ieromonahului Hrisostom Filipescu, aparţin numai şi numai lui Hrisostom Filipescu!

    Gânduri de o deosebită Sensibilitate şi Iubire, ticluite şi tâlcuite de Ieromonah Hrisostom Filipescu:







    Cu nemărginită Iubire în Lumină şi Pace

    Apreciază

  8. Doamne! Doamne!…. Omul asta are har. Harul Tau! Doamne! Tie iti multumesc ca mi-ai facut cadou aceste randuri….Tie Iti multumesc ca imi vorbesti prin gura lui, ca ma mustri prin cuvintele asternute de el…Doamne! Tie iti multumesc ca ai trimis omul acesta in lume sa ne aprinda lumina in intuneric….

    Apreciază

Lasă un comentariu