Cele mai simple lucruri sunt minuni

DSCN6902

Ne întâlnim în iubire. Lumea are nevoie de dragoste.

Niciodată nu ai să vezi un lup căruia să-i pese de părerea oilor. Chiar dacă cineva face o gaură în tine prin care poți vedea îngerași plângând, viața înseamnă să găsești mereu soluții în orice situație… Toți oamenii au o rană vindecată sau una încă deschisă și ar vrea să dea timpul înapoi. Sufletul se liniștește când se inundă în dragostea lui Hristos și se predă voii Lui. El ne caută clipă de clipă. Chiar și atunci când trupul vieții noastre Îi bate cuie. Iubirea este o stradă cu două sensuri de mers. Iubirea spală, iubirea naște, iubirea sărută creația. Liniștea Lui șoptește totul… Spune îngerilor despre norii ascunși la spate.

A-l asculta pe celălalt este un act de iubire. Cuvintele goale au tot mai puține motive să rămână în noi. Clopotele cerului cheamă Adevărul în oameni. Călătorie în jurul inimii și metanie la întâlnirea cu Dumnezeu. Ne întâlnim în iubire. Vorbești cu sufletul, vorbești cu nemurirea. Cine privește spre exterior visează, cine privește în interior se trezește.

La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.

Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte…  Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…

ieromonah Hrisostom Filipescu

6 păreri la “Cele mai simple lucruri sunt minuni

  1. Asa e: niciodata un lup nu va fi miscat , mai cu ales de niste biete oi… Dar, oile sunt, de fapt, mult mai puternice decat lupii… Mai bine sa privim si sa alcultam de noi insine, caci acolo este Lumina. De felul in care noi gestionam aceasta zi depinde intreaga noastra viata… Clipa nu se mai intoarce, dar ea poate fi un strop de Lumina sau un strop de intuneric… Noi suntem cei care ii dam valoarea.
    …Pentru ca am deschis aici…, m-am reintors pentru o clipa in Lumina… „Cele mai simple lucruri sunt minuni”.
    Multumesc.

    Apreciază

  2. Mulțumim pentru gândurile bune si cuvintele de suflet. Norii ascunși la spate ne apară de dogoarea soarelui atunci când nu ai umbrela la tine, un pom sub care să te adăpostești sau curajul de a merge mai departe pe drumul vieții tale, neștiind că nimeni nu îți poate face nici un rău, decât tu insuți. Dar aceasta se invață. Curajul se dobândește. De aceea suntem aici… ca să vedem cu ochii noștri și să învățăm despre minunile acestei lumi si despre minunile care suntem. Fiecare în parte are de învățat sa vorbească cu îngerii si cu Dumnezeu. Mai devreme sau mai târziu toti vom putea face aceasta. Ce frumoasă este poza în care toți zâmbim fericiți! Este cadoul nostru pentru Dumnezeu și pentru eternitate. Vorbele de duh pe care ni le trimiteți ne hrănesc sufletele. Mulțumim! Fiți binecuvântat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s