Oare cum ar fi lumea dacă toți oamenii ar iubi?!…

28 aprilie 2015

„În iubire, arta privirii le vede pe toate bune. În Iubire nu există frică. Mărimea unui suflet se măsoară prin ceea ce iubește, iar iubirea nu are marigini!… Cuvintele sunt o taină, tăcerile sunt o taină.

„Mi-ai atins inima”, „Ți-am dat inima”, „Te-am primit în inima mea”, această etapă a găsirilor reciproce, în care se descoperă minuni unul la celălalt, își atinge finalul abia în Veșnicie, unde poemele de dragoste nu vor muri niciodată…”

(Puține cuvinte, multă iubire, Iași 2013)

14 păreri la “Oare cum ar fi lumea dacă toți oamenii ar iubi?!…

  1. Sfantului Apostol Paul, în prima scrisoare către Corinteni ne spune: „Iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de rău. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată” (13, 4-8).Recunosc EU nu am ajus la acest nivel de iubire.Doamne iartă-mă!Doarme ajută-mă!

    Apreciat de 1 persoană

    • Stimate parinte ieromonah Hrisostom de ce s-a inchis pagina dv de facebook ?
      Asa tristete nu am mai simtit demult . Poate candva o sa reveniti. Nu inteleg de ce pleaca ce e bun si frumos dintre noi ? Cu stima si smerenie Mona Bustan

      Apreciază

  2. Poate ca poemul de dragoste e scris odata cu chemarea la viata, este reflectat intru vesnicia Prezentului si se sublimeaza in Vesnicia Vesnicului. „Mi-ai atins inima”,  „Te-am primit în inima mea”- 

    WordPress.com | Hrisostom Filipescu posted: „”În iubire, arta privirii le vede pe toate bune. În Iubire nu există frică. Mărimea unui suflet se măsoară prin ceea ce iubește, iar iubirea nu are marigini!… Cuvintele sunt o taină, tăcerile sunt o taină.”Mi-ai atins inima”, „Ți-am dat inima”, ” | |

    Apreciază

  3. Daca toti oamenii s-ar iubi, atunci toti oamenii ar iubi. Cum ar fi? Ar conduce sufletul mintea, si nu invers…, ne-am intoarce la sursa primordiala, unde nu (mai) exista separare, unde suntem , de fapt, vii. Asta inseamna sa dam drumul trufiei, mandriei, prostiei si sa lasam loc smereniei. Sa ne recunoastem limitele umane, lipsurile si sa cautam sa intelegem… Sa gasim in ceilalti parti din noi si sa recunoastem ca si noi (fiecare) suntem supusi greselilor… Si, astfel, sa nu mai judecam… Sa fim blanzi si iertatori , intelegatori cu altii, asa cum ne-am dori sa fie altii cu noi. Iubind, inveti sa nu judeci… Iubind inveti sa iubesti.
    Daca toti oamenii ar iubi, lumea ar fi acea Lumina pe care Dumnezeu o doreste… Putem incepe prin a-l inlocui pe „daca” cu „cand”, ca sa dam o sansa schimbarii (reintoarcerii).

    Apreciat de 2 persoane

  4. Vad Iubirea ca pe un liant al tuturor lucrurilor care formeaza universul infinit , a carui infinitate nu poate fi cuprinsa cu mintea noastra, dar care totusi, este cuprinsa si controlata de sentimentul iubirii …intr-o armonie perfecta.
    „Iubirea e preţul iubirii ” , spunea Schiller si este adevarat caci iubirea atrage iubirea, acest fenomen este o regula in Univers unde Dumnezeu – Creatorul – este IUBIRE.
    Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toată puterea şi cu toata fiinţa” , imi amintesc de cuvintele marelui Brancusi care fara sa vrea, sau intentionat, poate, facea referire la Sfintele Scripturi si invatatura Lui Hristos Domnul…
    „Nimic nu poate inlocui lipsa iubirii , dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile” , am aflat aceasta inteleapta si adanca reflectie intr-o lucrare a Parintelui Arsenie Boca.
    Lipsa , absenta iubirii din viata omului ii vestejeste sufletul si il desfiinteaza ca fiinta creata dupa chipul si asemanarea Domnului, si acolo unde nu exista acest sentiment aducator de lumina si viata este doar ura si indiferenta , intuneric si distrugere. Daca Iubire nu este in fiinta noastra, nici pe Dumnezeu nu Il avem , asadar nici viata nu va fi in noi.
    Avem nevoie ca de aer ca sa respiram , sa mentinem comunicarea cu Dumnezeu in permanenta, clipa de clipa , ceas de ceas , caci doar El da sens si raspuns tuturor intrebarilor si nelamuririlor noastre , ne da mana Lui ca sa ne sprijinim in ea cand ne cuprinde frica si ne ajuta sa nu ne inecam in valtoarea si tumultul lumii acesteia plina de ispite si pacate. Doamne, Tu esti nadejdea , speranta si Bucuria noastra !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu