Fericiți făcătorii de pace!

11800602_10206100393522737_3890383650151915632_n

Gând de condoleanțe, compasiune și solidaritate pentru victimele atentatelor de la Bruxelles din dimineața zilei de 22 martie, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 31 persoane, iar alte 200 au fost rănite (4 români printre răniți)!

Avem nevoie de o pedagogie a făcătorului de pace și o pedagogie a iertării. Gândurile, cuvintele și gesturile de pace creează o mentalitate și o cultură a păcii, o atmosferă de respect, de onestitate și de cordialitate. Unde există pace, nu există loc pentru ură și război…

Să învățăm să iubim și să trăim binevoitor indiferent de culoarea pielii, cultură, religie, sex și alte criterii omenești.

Răul se învinge cu binele, iar dreptatea trebuie căutată imitându-L pe Dumnezeu Tatăl care-i iubește pe toți fiii săi.

„Iar voi toți sunteți frați” (Mt 23,8)

4 păreri la “Fericiți făcătorii de pace!

  1. Am citit acum ce aţi spus şi vroiam să vă întreb sau să vă rog, Părinte, să ne puteţi scrie aici o rugăciune, câteva cuvinte, oricât de scurte, pe care citindu-le să le înălţăm cu un gând bun sus spre iertare şi pace. Îmi cer iertare că nu ştiu ce se citeşte sau cum se face, dar citind cele de mai sus, aşa m-am gândit să vă scriu aici. O zi binecuvântată să aveţi. Vă mulțumesc.

    Apreciază

  2. Da facem pace…dar ma deblocati de pe facebook…a fost o revolta de a mea impotriva mai marilor stapani ai ortodoxiei…I-mi cer iertare daca am lovit unde nu trebuia… Doamne ajuta ! Pe 23.03.2016 10:27, „Hrisostom Filipescu” a scris:

    > Hrisostom Filipescu posted: ” Gând de condoleanțe, compasiune și > solidaritate pentru victimele atentatelor de la Bruxelles din dimineața > zilei de 22 martie, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 31 persoane, iar > alte 200 au fost rănite (4 români printre răniți)! Avem nevoie de o > pedagog” >

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s