„Veniți de primiți lumină!”

Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând

și celor din morminte viață dăruindu-le. ”

(Cântările Învierii)

Învierea Domnului, 16 Aprilie 2017

17858278_1676757272342062_298427661_o

Slăvitul Praznic al Creştinătăţii, Învierea Domnului, copleşeşte inimile noastre cu Lumina răsărită din Mormântul Mântuitorului Hristos, statornicind în sufletele noastre credinţa vie că „Iisus este Mielul lui Dumnezeu cel ce ridică păcatele lumii” .

Cu nemărginita bucurie prilejuită de aceste înălţătoare clipe, în comuniune cu Hristos cel înviat, vă dorim multă sănătate, bucurii duhovniceşti, lumină în suflet şi multe împliniri pe calea mântuirii.

Hristos a înviat!

 

Egumen:

ieromonah Hrisostom Filipescu

oua3

7 păreri la “„Veniți de primiți lumină!”

 1. Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţa şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite!

  Apreciază

 2. Parinte drag, al sufletului meu Cand am citit prima carte scrisa de dumneavoastra, cuvintele curgeau frumos, parca din mine. Pacea si bucuria launtrica a fost deplina. Au trecut 2 ani de atunci si sentimentul acela nu s-a schimbat. In luna mai a acestui an v-am cautat la schit, dar nu v-am gasit. Am venit cu dorinta acerba de a va cunoaste, pentru ca desi sunt cateva sute de km departare, acolo si in prezenta dumneavoastra simt ca pot vorbi cu inima deschisa  cu mine si cu Dumnezeu… Sunt o femeie pacatoasa… sunt trista si impovarata… nu m-am spovedit niciodata pana la 51 de ani… dar acum simt ca a venit momentul. Nu imi este usor sa gasesc un parinte duhovnic si nu vreau sa o fac oricum, ci cu toata fiinta mea, cu tot ceea ce sunt… Ce m-a indreptat pe acest drum? Iubirea parinte drag… iubirea fata de un OM minunat. Din pacate am o mare nelamurire. Fiecare dintre noi a fost casatorit si legat prin cununie in fata lui Dumnezeu. Acum fiecare este divortat de ani buni, dar in fata lui Dumnezeu cine si cum ne poate divorta ?? Cum se poate ca noi sa ne unim destinele in fata lui Dumnezeu ?? Este pacat sa traim in preacurvie, dar nu este la fel de pacat sa ne cununam dupa ce candva fiecare dintre noi  a pus un juramant in fata lui Dumnezeu, juramant pe care l-am incalcat…. ? Cum putem sa ne usuram drumul catre mantuire? Cum putem sa ajungem sa facem voia Domnului ?? Cum sa nu mai pacatuim?? Cum sa ne indreptam ??? Regretele nu sunt de ajuns… Durerea nu ma spala… Am atat de multa nevoie de lumina in viata mea… Am bajbait atat de mult in intuneric… Iertati-ma ca am indraznit, iertati-ma va va impovarez… si va rog, va rog cu lacrimi in ochi, fiti-mi calauza pe drumul mantuirii… Maria, un om marunt…

  Apreciază

  • Doamna Maria, Dumnezeu este iubire necondiționată. El vă iubește orice ați face. Iertati-vă dumneavoastră și continuați-vă viața. Ce a fost ieri a trecut, ce va fi maine nu stim, așa că trăiți prezentul. Zâmbiți, iubiți toti oamenii, iertați pe cei care considerati ca v-au greșit, ajutați dacă puteți, bucurați-vă de viață, de natură, râdeti.
   Cum zicea părintele Filipescu: „Intr-un suflet frumos și Dumnezeu umblă desculț…”
   Vă îmbrățișez, Codruța

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s