Reflecție!

2000px-Simple_Labarum.svg

Cred că a sosit vremea, „și acum este”, ca Biserica să țină cont de părerea intelectualilor, a laicatului creștin și să iasă la dialog autentic.

De-a lungul anilor, în psihoterapie, am învățat că orice criză se poate depăși în mod sănătos prin comunicare și ascultare activă. Sincer!

Se spune că psihoterapia este atât o știință, cât și o mare artă! A înțelege contribuția celor două dimensiuni și a dobândi un echilibru adecvat al acestora de-a lungul derulării psihoterapiei, devine esențial în accelerarea schimbării pacientului.

Deși fiecare caz este unic, iar terapia se derulează și se mulează pe nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte, unele elemente care țin de o bună comunicare terapeutică devin esențiale în scopul accelerării schimbării pacientului.

Prin comunicare terapeutică, Biserica și intelectualii veritabili ai tării, de aici și din diaspora, vor găsi tehnici și modele ale creșterii calității spiritualității spre binele Bisericii Ortodoxe Române și demnitatea poporului român de pretutindeni!

Așa să fie! Sus inima popor român!

images

Protosinghel Hrisostom Filipescu

Egumenul Schitului Țibucani,

Psiholog Clinician la C.R.R.P.H. Păstrăveni și

doctorand în Neuroștiințe la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

din București

3 păreri la “Reflecție!

  1. Buna ziua SI multumesc frumos! Pentru ca ATI pomenit aici de comunicare activa, v.as ruga mult, daca se poate,sa.mi spuneti care ar fi, dupa parerea dumneavoastra,punctele sensibile in comunicarea mentor / discipol. Multipla pregatire va indreptateste, fara indoiala, sa.mi dati un sfat de folos! Zi binecuvantata😇

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s