Contact

DSCN0841

Plâng cu cei ce plâng și mă bucur cu cei ce se bucură!

Dacă vrei să așezi un cuvânt, îți las o adresă de mail unde o poți face:

hrisostom@yahoo.com 

sau în scris pe adresa:

Protosinghel Hrisostom Filipescu

Mănăstirea Secu

Com. Vânători

Jud. Neamţ

Cod. 617500

37 de păreri la “Contact

  1. MUlţumesc.Tocmai am primit de la cineva despre ,,uşile şi ferestrele din coridorul vieţii noastre”.Mai scurtat,mult mai scurtat,am transmmit şi eu odată urarea de împăcare unul cu altul,cu Dumnezeu şi ,cea mai grea împăcare, fiecare cu sine însuşi.Am fost surprins s-o văd aici,oarecum cu alte cuvinte.

    Apreciază

    • Sarut dreapta parinte Hrisostom!
      Seara, dupa o zi incarcata de problme, oboseala, ma asez aici, in fata monitorului si va citesc cuvintele..va privesc zambetul de pe chip si oboseala dispare. STiti ce faceti sfintia voastra? reusiti sa-mi transmiteti bucuria dincolo de acest calculator.. Chiar si acum scriind zambesc…oare ma vedeti??..
      Maica Domnului sa va bucure!
      Cu evlavie si respect J. G.

      Apreciază

  2. Am primit multe gânduri de la voi. Le preţuiesc pe toate. Am zâmbit, am suspinat adânc, am plâns, am… alături de voi. Nu am reuşit să răspund la toate, însă pe toate le-am citit…
    Vă port pe toţi în suflet şi în rugăciuni, acolo unde inimile îşi vorbesc altfel… Mult mai intens şi mult mai bine decât o facem noi prin cuvinte. Alese doriri de bine!

    Apreciat de 2 persoane

    • Dumnezeu sa ne limineze si sa ne primeasca pe toti cei rataciti,care se intorc El,pocaindu-se si multumindu-I pentru toate,uite cat de bune si minunate sunt darurile Tale Doamne cand avem asa oameni sa discutam,sa ne cerem un sfaf,sa invatam calea buna si sa spunem stop ispitelor sa luptam ca fara lupta nu biruim!

      Apreciază

    • Multumesc frumos pentru gandurile atat de frumos asternute din inima.Bunatatea,aproprierea de noi oamenii cu bunatate rezulta din cuvintele frumoase.Am dat o lacrima la citirea acestei imagini din postare,dar mai mult cuvintelor ce vin din inima.Multumesc,multumesc,caci existati.

      Apreciază

    • Sa traiti parinte, astazi ma voi ruga pentru nepotelul meu nou nascut ! Dea Dumnezeu sa fie sanatos, norocos, sa -l apere Domnul de rele! Pot sa va rog sa l pomeniti in rugaciunile voastre, il cheama Stefan.Fiti binecuvantat !Multumesc.

      Apreciază

  3. Eram ata de pierduta in dezamagirea mea, incat nu mai vedeam decat, cand si cand, razele de lumina ale cerului,strecurate printre norii de truda , furie si pacat. Si… v-am descoperit blogul, intr-o dimineata in care uitasem sa-i multumesc lui Dumnezeu, pentru lumina zilei.Acum stiu ca exista oameni, care pentru ceilalti , sunt o binecuvantare. dumnezeu sa va ocroteasca !

    Apreciază

  4. Doamne ajuta ! V-am descoperit recent si citesc cu mare drag si interes articolele postate de dumneavoastra .Felul in care va exprimati este placut pentru mine. Subiectele descrise parca ar fi povestiri din viata mea Ma simt bine cand citesc ceea ce postati ! Acestea si slujbele la care particip la Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie,izvoratorul de mir din Sighisoara ma fac sa uit de iminentele probleme cotidiene,de boli si-mi dau impuls si ajutor sa merg mai departe si chiar cu zambetul pe buze ( eu ma exprim vizavi de zambet ,,chiar in ciuda dusmanilor ¨) . Va doresc o seara binecuvantata !

    Apreciază

  5. Si daca oamenii s-ar apleca mai des asupra sufletului lor, daca si-ar asculta gandurile, daca si-ar intreba sufletul de ce e trist si nevoit, si daca am sti sa ne oprim, din cand in cand, sa ne uitam spre cer, sa numaram stelele, sa ascultam glasul inaltului, poate ca ratiunea nu ar mai ucide suflete…

    Apreciază

  6. Părinte, am găsit mult cuvânt de folos în ce-am citit din ce aţi scris. Mereu m-am întrebat cum este viaţa la un schit. Departe de lume, căutând raiul încă de aici, din viaţa aceasta. Dar aşa cum aţi spus, căutând raiul găsim iadul din noi. Munca spre mântuire e mare banuiesc acolo la dumneavoastră şi vă admir eforturile monahice. Mi-ar plăcea să mai comunic cu dumneavoastră din când în când. În ziua de astăzi e greu să mai găseşti pe cineva cu care să poţi vorbi deschis despre Hristos şi lumea nevăzută ce ne înrâureşte faptele văzute. Vă doresc har şi putere de la Dumnezeu în toată lupta mântuirii pe care o daţi ca monah!

    Apreciază

  7. Lumina am gasit aici in fiece cuvint, si si aceasta Lumina ma insoti in viata… toti cei ce sinteti si emanati Lumina sinteti sorii planetei; daca ar fi sa fim toti buni si in trairea Lui Hristos, daca zimbetul ar face parte din primirea fiecaruia de catre fiecare, in viata tuturor, alaturi de cuvintul de Lumina, am putea poate sa ajungem sa implinim invatatura ce atit de fierbinte dorea Iisus HRISTOS PENTRU NOI TOTI…
    PACAT INSA CA NUMAI OAMENII SARACI AU CAPACITATEA DE A SE APLECA SPRE INVATATURA LUI… CACI EI… SARACII AU INIMA ELIBERATA DE NEVOI INUTILE… IAR NEVOILE UTILE LE PRETUIESC CACI ACOLO ESTE LUMINA VIETII… SIMPLITATE… LUMINA… IUBIRE… CONSTIINTA… PACE… MINTUIRE ! BINECUVINTARE TUTUROR SI DV PARINTE HRISISTOM FILIPESCU… PASTRATI NE IN RUGACIUNILE DV SI POATE NU AR FI RAU SA AVEM DIN PARTEA DV ZILELE CIND PUTEM FACE IMPREUNA EGREGGORURI… RUGACIUNI MONDIALE… PAOTE CA NU AR FI RAU CA FIECARE MINASTIRE SA PUBLICE UN PROGRAM DE RUGACIUNE MONDIALA… CA SA STIM SI NOI SI SA PARTICIPAM… SA NE PUTEM ALATURA SI INTARII PUTEREA DOMNULUI NOSTRU IN IZBINDA SA DE LUMINA ce este IUBIREA DIVINA CE NE UMPLE SI NE INVALUIE PE TOTI… LUMINA SI ASA ESTE…!
    VA TRIMIT IUBIREA MEA TOATA DV ACOLO SI ACUM… CU OCHII INCHISI PUN INIMA PE MIINILE MELE AMINDOUA SI O LAS SA BATA CU GINDURILE DE BINECUVINTARE a VIETII SUB TOATE FORMELE SALE…!

    Apreciază

  8. Multumesc din suflet pentru lumina pe care o dezvaluie scrierile parintelui. Îi multumesc Domnului pentru ca exista oameni cu plamada de cer, ca ni-i trimite sa ne bucure inimile. Sunt uluita sa descopar unirea in duh a celor ce cred, simt si traiesc in si pentru Hristos.

    Apreciază

  9. Astazi am primit si eu o postare de pe blogul dumneavoastra (prin site-ul suntsanatos.ro) si mi-a umplut sufletul de lumina 🙂 Aveti un har deosebit in a scrie – deabia astept sa ma bucur de fiecare data cand voi primi un e-mail de la dumneavoastra

    Apreciază

  10. FRUMOS , DUMNEZEESC , TOT CE SCRIETZI .
    CHIAR MA INTREB DACA NU VOR MAI FI TOTZI PREOTZII MONAHI , CINE VOR MAI URMA CU HAR CA PR CLEOPA ILIE ,PR PAISIE OLARU , PR JUSTIN PARVU , PR ILARION ARGATU …PR SERAFIM MAN …ETC .
    AM GASIT ASTAZI CEST BLOG , SI POT SPUNE CA D-STRA PARINTE HRISOSTOM , VETZI FI UN FF MARE DUHOVNIC , UN MARE URMASI A CELOR CARE AU FOST , CU MARE HAR SI PUTERE SA NE FACA SA FIM CURAJOSI SA INFRUNTAM ACESTE VREMI FF URATE , FARA CREDINTZA ..
    MULTA SANATATE PARINTE SI MULTUMIRI LUI DUMNEZEU SA EXISTATI ,
    RODICA-STEFANIA,REGGIO EMILIA , ITALIA

    Apreciază

  11. Doamne ajută!
    Mă bucur ca am cunoscut un om ca dvs. Sa va dea Bunul Dumnezeu sănătate şi putere de muncă, sa mai scrieţi în continuare cărţi, sau mai bine zis rânduri de alean pentru inimi însetate de iubire, de linişte şi de împăcare.Am citit „puţine cuvinte…”şi m a impresionat, e o carte pe care simt nevoia sa o am lângă mine, sa o deschid din când în când, sa subliniez, sa recitesc, sa fug la ea când sunt tristă, când n am curaj, când vreau sa ajut, când vreau mângâiere sau chiar sa mă descarc plângând, pentru ca am până când am citit. Aş vrea sa va cunosc personal, cred ca aţi fi un bun duhovnic. Va mulţumesc!

    Apreciază

  12. Imi doresc sa va intalnesc… Din Pitesti de unde ma aflu eu in acest moment, pare cam greu de ajuns in jud. Neamt. Dar nimic nu este intamplator, iar faptul ca am „dat” peste dvs prin acest blog spune ceva. Asa ca nu ma dau batuta si stiu ca am sa ajung intr-o buna zi la dvs :). Sanatate si numai bine!

    Apreciază

  13. Slăvit sã fie Dumnezeu pentru lumina ce o vedem si pentru noapte si pentru zi, si pentru ploaie si pentru soare, pentru calea sa cea dreapta, Amin!Bucurie, rugaciune, lacrimi, zambete, iubirea aproapelui.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Abia azi v-am descoperit printr-o doamna speciala pentru care ii multumesc bunului Dumnezeu.
    Sper sa ma ajute Dumnezeu intr-o buna zi sa-mi indrepte pasii la Schitul Maria Magdalena.
    Am o maica draga sufletului meu care este in spital cu o suferinta cumplita si nu intamplator v-am descoperit acum – Rugaciunile sfintiei voastre o va ajuta cu siguranta – se numeste maica RAFAELA .

    Apreciază

  15. Doamne Ajuta Parinte .Sa stiti ca ma bucur pentru Cuviosia Voastra ca ati ales intelept in viata,lasand la o parte ispitele si tulburarile din lume dar se vede ca sunteti un om deosebit ,crescut bine si cuminte,inteligent si placut.Pomeniti-ma in rugaciunile Voastre si sa ne vedem in rai,insa pana atunci am promis mie insumi ca o sa va vizitez la Tibucani.Doamne Ajuta. cristian

    Apreciază

  16. absolut intimplator v-am gasit parinte….poate nu degeaba chiar acum la inceput de post….Isus ne da semne mereu…..tot prin El putem sa le vedem….va multumesc ca existati si ca mi-ati umplut sufletul de soare…..si de bun….sper sa-mi ajute Bunul Dumnezeu si Maicuta Lui ca vreodata in asta viata sa ajung la domnia voastra sa va pot privi…..mi-ar fi de-ajuns doar atit daca mai mult nu-mi ingaduie Dumnezeu sa cer….m-am uitat la fotografii si mi-au curs lacrimi ,pentru ca stiu foarte putini care imi pot transmite acest sentiment puternic pe care l-am simtit in privirea domniei voastre…ochii mi-au spus atit: „mai poti,hai ca mai poti!”….deci o sa va privesc zilnic doar ca sa mai pot….sa va dea Bunul multa sanatate si sa va lumineze calea ca sa ne puteti ajuta….pe unii macar cu privirea…Dumnezeu sa va ajute si sa va tina in palma sa,parinte!

    Apreciază

  17. Sarut mana parinte,ne ar face mare placere sa ajungem la schit la dumneavoastra pentru a ne spovedi,ne puteti spune daca ne puteti primi si cand ar fi cel mai potrivit de a ajunge la dvs? Noi suntem din Piatra Neamt si ne ar fi usor de ajuns oricand spuneti! Multumim mult,Doamne ajuta!!

    Apreciază

Lasă un comentariu