În marea de cuvinte…

În marea de cuvinte…

 Scrisoare

inspir,

expir…

totul e banal,

sau anormal…

aştern gânduri,

peste rânduri.

ochii îi deschid,

doar ca să-i închid…

e două,

şi plouă…

rătăcesc în jur,

totul e obscur…

e prea mult,

dar ascult.

şi lumea minte, minte…

în marea de cuvinte…

(Hrisostom Filipescu)

14 păreri la “În marea de cuvinte…

 1. Citesc cu mare placere si atentie cuvintele si gandurile asternute cu atata usurinta de dumneavoastra, Parinte.

  Ma simt mica si rea cand parcurg randurile din „Puncte de vedere”. Nu imi pierd speranta ca sufletul mi se va imblanzi si linisti curand.

  Apreciază

 2. Multumim din suflet pentru aceste scrieri minunate care se astern in sufletul nostru …sunt atat de frumoase , pline de dragoste , bucurie , liniste , invataturi nenumarate .Cuvintele sunt prea putine pentru a exprima ce simt cand citesc scrierile acestea minunate…ne regasim cu totii in ele ….

  Apreciază

 3. Foarte sintetic spun: Sublimat de vorbe(sublime dealtfel si prin simplitate)care detoneaza in suflet spre o mare de liniste accentuata de nobletea florilor regale si semetia crestelor !

  Apreciază

 4. Am primit printr-un forward o pagina din postarile dumneavoastră. Astfel am ajuns la blog si m-am bucurat foarte mult. De fotografia monahului-balanță printre porumbei, sau încolțit de guguștiuci. Și de tăcerile prea-pline care se lasă din cuvinte. Și de micile și consistentele poeme de pe pagina de prezentare, de duhul lor, de economia stenică de vorbe; și de fragmentele de poem care respiră în celelalte scrieri, aducând între rânduri cuvintele de dincolo de cuvinte. Hrănindu-se din tăceri. Ne amintiți că trebuie să devenim vase ale bucuriei Domnului! Ce fericire să întâlnim oameni, care ne amintesc de bucuriile Domnului! Să-i întâlnim întotdeauna! Să-i întâlniți întotdeauna! Și tăcerile, despre care ne vorbiți, să vă fie totdeauna preapline! De îmbrățișările Domnului.

  Apreciază

 5. Imi este greu sa descriu , emotia si trairea care ma incearca , dupa ce citesc aceste ganduri „asternute ” ,prin binevointa Dvs parinte , in acest „jurnal ” ce ne face sa intelegem cat de important este sa fii om ! sa iubesti ,sa ierti ,sa traiesti „curat ” , sa te apropii de Dumnezeu …….
  Intr-o buna zi vreau sa ajung la Dvs parinte !
  Va multumesc ,
  Gigi Rizescu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s