Ascultă vocea copilului tău!

Afis_Lumina_OR_2015

 Nu noi salvăm ora de religie, ci ora de religie ne salvează pe noi!

Completează, pentru copilul tău, cererea de înscriere la ora de Religie până la 6 martie 2015!

 

Descarcă Cererea – tip (format PDF)

 

Sursa: http://patriarhia.ro/cerere-pentru-inscrierea-la-ora-de-religie-7907.html

 

4 păreri la “Ascultă vocea copilului tău!

  1. O initiativa frumoasa (ca de obicei, dealtfel), venita din partea dumneavoastra. La scoala la care lucrez eu s-au predat deja aceste cereri. Noi (cei care am fost educati inainte de ’90) am fost lipsiti de cunoasterea fundamentala a trecutului nostru, am primit o educatie trunchiata si , din pacate, printre noi s-au dezvoltat multe fiinte care nu mai stiu ce este acela suflet. E bine sa se stie ca ora de religie (nu este ora optionala) este in trunchiul comun si este important sa se puncteze acest lucru atunci cand se completeaza cererea. Doar ca se ofera posibilitatea de a opta…, ca si pana acum, dealtfel. (o chestiune formala)
    E important sa ne cunoastem trecutul si sa invatam sa ne intoarcem la radacini. Fara rugaciune este destul de dificil… La aceste ore , profesorul ii invata pe copii sa se roage, ii invata despre Lumina Dumnezeiasca, despre oameni din trecut…,care ne-au presarat putina Lumina in cale…, de care avem mare nevoie.

    Apreciază

  2. Scriu acest post nu din dorinta de a va critica sau judeca, ci din dorinta de a sublinia ceva. Inteleg din postarile dumneavoastra ca sinteti un om intelept (spiritual, nu religios), si ati ajuns la aceasta intelepciune lucrind cu dumneavoastra si invatindu-va lectiile. De aceea nu inteleg de ce sustineti ora de religie. Ok, sinteti parte din sistemul romanesc ortodox, dar nu cred ca asta este indeajuns. Nu am copii, nu am nici o legatura cu ora de religie, dar am citit „dezbaterile” si am vazut atitudinile celor implicati.
    Sa va spun ce am inteles eu din dezbaterile cu pricina :
    1. Profesorii de religie sint la fel ca si ceilalati profesori – sint acolo ca sa „infiga” in capul copiilor niste informatii. Ei nu au nici o treaba cu acele informatii, in marea lor majoritate nici nu inteleg acele informatii. Spiritualitatea este o mare necunoscuta pentru ei. Manualele incurajeaza orice, numai spiritualitatea nu.
    2. Reprezentantii bisericii ortodoxe… au avut o atitudine lipsita de spiritualitate – si ma rezum la a scrie doar asta. Nu am nici o problema cu cistigul de bani – banii isi au importanta lor, dar una e una si alta e alta. Aici s-au amestecat 😉 .
    3. Numai interese, interese, interese, probleme, probleme, probleme si nimic despre subiectul cu pricina – ora de religie, care implica copii. Nimic intelept, nimic care sa solutioneze, nimic care sa iti foloseasca.
    Nu e treaba mea sa spun daca ora de religie e buna/folositoare sau nu, fiecare cu nevoile lui, dar… am putut vedea ce a generat, am putut vedea ce a scos la suprafata aceasta „dezbatere”. Este clar ca maniera de organizare actuala si maniera in care oamenii implicati se prezinta fac mai mult rau decit bine, deci… de ce o sustineti ?
    Stiu sigur ca intelegeti despre ce scriu aici. De aceea nu va inteleg atitudinea. Practic prin postarea formularului va faceti ca nu vedeti ce se intimpla. Va faceti ca nu vedeti ce a iesit la suprafata si va faceti ca nu vedeti ce influente genereaza. Intariti niste sentimente negative care cresc si cresc.
    Copii (si de ce nu si parintii) pot ajunge la informatii religioase si pe alte cai – cursuri facute in weekend la manastiri, cursuri facute de preoti – poate ca si dumneavoastra aveti alte idei (daca vrei si ai intentii onorabile si bune, gasesti solutii).
    La felul cum gindeste societatea romaneasca vis-a-vis de religie si spiritualitate, la felul cum reactioneaza vis-a-vis de biserica ortodoxa, parerea mea este ca „solutia/atitudinea inteleapta avind in spate intentii bune” sta in miinile oamenilor ca dumneavoastra.

    Apreciază

Lasă un comentariu