Rana este locul pe unde intră lumina în tine…

11995045_868417569914266_392248290_o

Pentru ce ești trist acum va mai conta peste zece ani?

Unde este curajul, lumina din ochi? Oamenii triști paralizează viața. Oamenii sătui de viață înăbușă bucuria. Oamenii posomorâți înmormântează credința. Oamenii fără credință seamănă disperarea. Frica  devorează din energie și îi epuizează pe oameni. Panica anesteziază puterea de care avem nevoie zi de zi. Iar copii caută lumina în ochii adulților. Și aceștia sunt stinși… Părinții pierd inima propriului copil și astfel mor câte puțin de nerecunoștința acestora.

De-a lungul vremii, tristețea își schimbă forma și devine o haină pe care mulți o îmbrăcăm și adeseori nu ne încape. Nu mai e a noastră. Purtăm haina tristeții părinților, bunicilor, șefilor, colegilor, sistemelor. Se fabrică multe arme pentru a produce tristețe. Gloanțele vorbelor, sârma ghimpată a tăcerii, setea pentru putere. Hipnoza unora de a avea dreptate și nu de a fi fericiți. Iar dacă oamenii nu se schimbă în inimile lor, mâine se vor fabrica arme noi. Critica, frica și rușinea nu schimbă niciodată pe nimeni. Oamenii au nevoie de dragoste… Nu devenim mai mari dacă îi facem pe ceilalți mai mici. Vecinul tău este mai bun decât gândești că este.

Trupul nu trebuie să devină o mașină de mâncat, de muncit, de dormit. Trupul este o mașină a iubirii. Degeaba murim cu burta plină, dar cu inima goală. În jurul nostru există atâția copaci, păsări, flori, pajiști, atâtea minuni care nu așteaptă decât să vindece un om de tristețea lui. Pentru ce ești trist acum va mai conta peste zece ani?

Suflet drag, nu te mai pierde în ieri sau în mâine! Bucură-te de Astăzi și tot ce îți aduce această binecuvântată clipă. În fiecare zi începem din nou viața și în fiecare seară transmitem pagina scrisă Tatălui Ceresc.

Îndrăzniți să rămâneți copii și veți vedea că orice muncă va deveni un joc, un prilej de cunoaștere, de împrietenire, de iubire, de dăruire. Cine vorbește de bine pe alții îi face mai buni. Poți vindeca pe cel de lângă tine iubindu-l! Iar cine iubește poate orice.

ieromonah Hrisostom Filipescu

13 păreri la “Rana este locul pe unde intră lumina în tine…

  1. Multumeeesc! N-am cuvinte sa multumesc pentru aceste randuri pline de dragoste sincera pentru noi, astia care nu mai stim sa fim buni, sa iubim!!! Citind aceste randuri mi-am zis: „Multumesc lui Dumnezeu ca ma pot bucura pentru fiecare fir de iarba, pentru orice gaza pe care ochii mei o vad, pentru tooooot si toate!” Da, iubesc tot si toate! Ma umplu de drag cand pe deasupra noastra trec pilotii cu avioanele sau elicopterele lor cu tot si cu oamenii din ele,( in curtea casei fiind, privind la ele strig”Va iubeeesc!” chiar daca vecinii isi pun semne de intrebare)si ma rog sa ajunga cu bine acolo unde trebuie, iubesc marinarii care sunt pe marile acestei lumi, iubesc soferii, iubesc medicii, asistentii, iubesc copii, iubesc muzica buna, iubesc flori, animale si tot ce-mi iese in cale, iubesc totototot si sunt foarte fericita ca poooooooooooot! Mi se intristeaza sufletul atunci cand vad in jurul meu rautate, viclenie, ura…si-as vrea ca fiecare om sa reflecteze la ce gandeste, ce face, in fiecare clipa…si poate ca lumea s-ar schimba in bine…. Cred ca pare copilaresc ce-am scris eu aici, dar asta simt si cu astea traiesc si ma bucur de fiecare zi pe care mi-o ingaduie Bunul Dumnezeu si Maica Domnului.

    Multumesc inca o data pentru mangaierea calda si plina de iubire ce ati facut-o pentru sufletul meu! Sa ne rugam ca oamenii sa devina buni si iubitori! Doamne, ajuta-ne!

    Mutumesc! Multumesc! Multumesc!

    Apreciază

    • „Intunericul” scormoneste dupa lumina ta, pt ca si el e creat tot din Lumina, dar nu mai stie cum sa o re-creeze…. Impulsul uneltelot intunericului este sa ne stinga lumina , dar, daca la intalnirea cu noi gasesc o Lumina plina de iubire, ori se indeparteaza, ori se lumineaza si ei… Omul e facut din Lumina si facut sa lumineze…

      Apreciază

  2. Sărut mâna.
    Mă simt într-un gand cu dumneavoastră si cu Otilia. Mulțumim că ne ajutați cu un strop de conștientizare. Mulțumim lui Hristos, si dumneavoastră!
    Mulțumim si dincolo de cuvinte…
    Sărut mâna.

    Apreciază

  3. Vă mulțumesc foarte mult pentru aceste rânduri împărtășite și cu noi… astăzi am avut parte numai de descurajări, iar acest articol mi-a dat elan să nu renunț la credința în Dumnezeu, ori cât de grea ar fi viața! Sunteți cu adevărat un vas prin care Dumnezeu ne vorbește și ne mângâie inimile. Fiți binecuvântat de Cel ce nu obosește niciodată să ierte și să iubească!

    Apreciază

  4. Sublim.
    De fiecare data cand va citesc gasesc ceea ce caut ,si nu stiu…
    Atat de multa intelepciune pentru o persoana atat de tanara ,infinita iubire raspandita in jur,cuvinte balsam pentru suflete.
    Multumim,pentru minunatul dar pe care ni-l faceti ,pentru cartile absolut incantatoare
    Pe care le-ati scris,cu infinita iubire,pentru noi.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze cu harul sau ,pentru a ne darui lumina!

    Apreciază

  5. Bunul Dumnezeu sa fie cu noi Hrisostom!

    As vrea sa pot face si eu ce spui tu ca faci in viata ta „My Life”… Imi permiti sa te iau drept exemplu?
    Multa Recunostinta port in suflet pentru tine si pentru randurile oferite in articolul „Rana este locul pe unde intra lumina in tine!”. Multumesc Hrisostom!

    Cu dragoste de viata si de oameni,
    Catalina Jalba

    Apreciază

  6. Absenta dumneavoastra mi s-a părut lungă dar revenirea este mult compensatorie.

    Postarea de faţă ne face să tresărim şi să ne-nfiorăm prin adevărurile de mare profunzime pe care le-aţi punctat dar în acelaşi timp arătându-ne calea ne încarcă foarte mult cu energie pozitivă, cu căldură suflească şi cu lumină.
    Fiţi binecuvântat în toate şi în tot ce veţi întreprinde.

    Apreciază

  7. Multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a daruit in dulce ceas sa cunosc un chip ingeresc cu o imima atat de calda , plina de atata iubire .M-am tot gandit si zic : ” unde incape atat iubire doar intr-o singura inima ?. Mai mult decat atat , iubirea ramane acolo in camarile inimii pe vesnicie , dar in acelasi timp este impartita si semenilor cu atata generozitate, bunatate , neconditionat. Sarut-mana parinte. Sa va tina bunul Dumnezeu sanatos . Negresit trebuie sa ajung la Tibucani. Doamne Ajuta !

    Apreciază

  8. Pingback: Rana este locul pe unde intră lumina în tine… | Site Title

Lasă un comentariu