Fă Rai din ce ai!

20140716_205654

Cea mai mare minune este să iubești toți oamenii.

Cândva nu vom mai avea nevoie de cuvinte. Limbajul sufletului se înțelege peste tot în natură. Suntem ceea ce gândim (sănătoși, bolnavi, fericiți, nefericiți). Gândurile sunt coroană de spini sau de flori pe capul fiecăruia. Ele descarcă o anumită chimie în corp. Orice emoție negativă blochează celulele sistemului imunitar și ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore sau chiar ani. Stresul este moartea celulei. E drept că unele celule nervoase se refac printr-o gândire constructivă, optimistă, dar e nevoie de muncă personală. Orice boală trebuie tratată cu înțelegere, compasiune și nu cu revoltă, deoarece unele suferințe le primim ca lecții, iar  altele au cauze spirituale (egoism, invidie,  răzbunare, stres, frică etc).

Fără Dumnezeu nu există bucurie autentică, iar prezența Lui se simte la tot pasul. De la sufletele care ne apar în Calea ce-o avem de parcurs, până la natura care mângâie simțurile într-o doxologie nemărginită. Cea mai mare minune este să iubești toți oamenii. Și nu putem împărtăși celuilalt ceea ce nu suntem deja. Cred că nu ne lipsesc informațiile, ci experiențele. Viața nu este o formulă matematică general valabilă, ci trăire în Duh și în Adevăr.

În ființa lor toate lucrurile din lume sunt bune, întrebuințarea lor uneori este greșită. Tot ce există este bun și orice cădere aduce ceva folositor la lumină. Creștinismul și din păcat scoate virtute. Când iertăm, nu doar sufletul nostru se simte ușurat, ci mai ales sufletul celui pe care îl iertăm. Întoarce-te în tine de oriunde ai fi și primește-te, iartă-te. Viața se trăiește, nu se caută, nu se învață. Trăiește adevărul, bucuria și iubirea. Ele se află acolo unde ești. Liniștea nu este într-un loc, ci într-un mod de a fi. Sunt două zile în care nu mai putem face nimic: ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Amânarea înseamnă niciodată. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste.

Verbul meu este în inimă și pulverizează spre voi. E nevoie să înțelegem că nu am fost creați de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. În ochii tăi este soare când iubești. Iar ca să ajungi la fericire nu ai nevoie de hartă, ci de prezență, de tine.

Descoperă sau redescoperă Iubirea Tatălui Ceresc! Să ai grijă de sufletul tău!

 

 

ieromonah Hrisostom Filipescu

13 păreri la “Fă Rai din ce ai!

 1. Sarut mana, parinte! multumin pentru aceste cuvinte vii. de multe ori am simtit ca sunt raspunsul la intrebari inca nerostite, dar care veneau la momentul potrivit. asa este Viata trebuie Traita Frumos alaturi de Doamne, nu doar risipita, povestita.
  Maica Domnului sa ne ocroteasca si sa ne aduca pace si bucurie in suflete!

  Apreciază

 2. Știm foarte bine amândoi suflete drag că stresul e celula de necredință a fiecărui om. Adevărat că atât cât iubești atât trăiești, dar nu poți să trăiești frumos fără să crezi frumos. Credința motivează tot. Iubirea trăiește tot iar ceea ce le responsabilizeaza pe amândouă sau mai corect , ceea ce le pune în funcțiune e harul divin.

  Apreciază

 3. Pingback: Ceea ce un om stie deja :) | JURNAL

 4. te iubesc Doamne si iti multumesc………..va multumesc parinte ca ne-ati deschis calea „sa facem cunostinta cu noi”………..si acolo am gasit iubirea….

  Apreciază

 5. ” Intoarce-te in tine de oriunde ai fi si primeste-te , iarta-te”. Am plans cand am citit ce ati scris. M-am pierdut pe undeva pe drum si nu mai ma regasesc. Am facut prea multe compromisuri. Va multumesc

  Apreciază

 6. Pingback: Pr. Hrisostom Filipescu: „Fă Rai din ce ai!” – ganduridinierusalim.com

 7. Pingback: Pr. Hrisostom Filipescu: „Fă Rai din ce ai!” | 7 Life

 8. Pingback: Pr. Hrisostom Filipescu: „Fă Rai din ce ai” – Enter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s